TARİFLER

10/05/2013

Et pişirme dereceleri



PİŞİRME DERECELERİ
Az Pişmiş ( Rare ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 1 dk. 15 sn. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 1 dk. 15 sn. ikinci ize verdikten sonra toplamda 2.5 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 2.5 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 5 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Etin içi ıslak, kanlı ve pembe kalır.

Az - Orta Pişmiş ( Medium - Rare ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 1.5 dk. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 1.5 dk. ikinci ize verdikten sonra toplamda 3 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 3 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 6 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Etin içi oldukça yumuşak, ıslak ve pembe kalır.

Orta Pişmiş ( Medium ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 2 dk. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 2 dk. ikinci ize verdikten sonra toplamda 4 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 4 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 8 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Etin içi hafif pembe kalır ve orta ıslaklıkta bir tat verir.

Orta - İyi Pişmiş ( Medium - Well ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 2.5 dk. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 2.5 dk. da ikinci ize verdikten sonra toplamda 5 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 5 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 10 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Pembelik kalmaz ve çok az bir ıslaklık kalır.

İyi Pişmiş ( Well Done ) : Eti ızgaraya bıraktıktan 3 dk. sonra diğer yöne çeviriyoruz ve 3 dk. ikinci ize verdikten sonra toplamda 6 dk. da etin bir yüzünün pişirme işlemini tamamlıyoruz. Ardından etin diğer yüzünü çeviriyoruz ve aynı işlemi 6 dk. içinde yine uyguluyoruz ve mühürleme işlemini bu yüzede uyguluyoruz. Toplamda 12 dk. sürmesi gerekiyor. Pişirme işleminin ardından yine etimizi 3 - 4 dk. dinlediriyoruz ve servis ediyoruz. Islaklık kalmaz ve tavsiye edilen bir pişirme derecesi değildir.


2 yorum:

  1. hocam derece diyoruz kaç derece oldugunu yazmamıssınz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız5/04/2019

      2013 ten kalma yapaacak birşey yok

      Sil