TARİFLER

11/29/2013

Pilic Emense

Pilic Emense

Malzemeler

150- gr Emense doğranmış tavuk göğsü
50- gr kıyılmış mantar
20- gr ince kıyılmış kuru soğan
20- gr çiçek yağı
50-ml demi glace sos
20- ml kırmızı şarap
20- ml krema
Yeterince tuz ve karabiber

Yapılışı

Wok tavayı ateşde ısıtın ve çiçek yağında emense doğranmış
tavuk göğüslerini  soteleyin.kıyılmış soğanları ilave edip pişirin.
Kıyılmış mantarları ekleyin.kırmızı şarapı döküp çektirin.
Isıtılmış demi glace  sosu ekleyin ve karıştırın ve biraz kaynatın.
Tuzu ve karabiberi ekleyin ve kremayı döküp karıştırın ve çok az kaynatıp
Sıcak olarak servis yapın yanında rösti patates ile servis yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder