TARİFLER

11/22/2013

Sebze doğrama teknikleri


1.JÜLYEN (kibrit çöpü): Bıçak sırtı kalınlığında yaklaşık 3-4 cm uzunluğunda ince çubuklar halinde doğrama şeklidir. Hepsi eşit kalınlıkta doğranmalıdır. Her çeşit sebze bu şekilde doğranabilir.














2. BRUNOAZ (toplu iğne başı): En küçük doğrama şeklidir. Bütün parçaların aynı büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir. Bunu sağlamak için sebzeler önce jülyen doğranır daha sonra burnoaz şekline getirilir.




















3. PEYZAN(küp küp): Bu doğrama şekli tavla zarı biçiminde düzgün küpler
 halinde doğrama usulüdür.












4. BATONET (parmak şeklinde): Dikdörtgen prizma şeklinde doğrama usulüdür. Havuç, patates, kereviz gibi sebzelerden yapılan doğrama usulüdür.
 

5. VİŞİ (halka): Bıçak sırtı kalınlığında halkalar şeklinde doğrama usulüdür.














6. MİRPUA (iri parçalar halinde doğrama): Doğranan parçalar aynı büyüklükte olmalı ve ortalama 4 adet doğranmış bir sebze bir kaşığa sığmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder