Tortelloni hamuru
250 gram un
2 adet yumurta
2 çorba Kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz ve ılık su
İç dolgu
30 gram tereyağı
150 gram iç karides
20 gr ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
30 gram rendelenmiş parmesan
peyniri
Yeterince tuz, Karabiber
Yapılışı
Makine kazanında veya bir tencerede un, yumurta ,zeytinyağı ve tuzu yoğurup homojen bir kıvam elde edin ve 20
dakika hamuru dinlendirin
İç dolgu için
Bir tavada tereyağında çok ince
doğranmış soğan , sarımsakı soteleyin ve
karidesleri ilave edin ve 10- 15 dakika
iyi pişirin.tuz karabiberi ekleyin.
Makarna hamurunu çok ince açıp 10 cm’lik kare veya bir fincan ile
yuvarlak kesin.karelerin veya yuvarlakların üzerine iç dolgudan paylaştırın. Hamuru çapraz
olarak kapatıp geniş olan kenarın uçlarını tortelloni şekli vermek için
birleştirin. Kaynayan tuzlu suda tortelloni’leri 6-7 dakika haşlayıp süzün. İsteğe göre
çeşitli soslarla rende parmesanla servis
yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder