TARİFLER

5/05/2015

Tortelloni hamuru

Tortelloni hamuru
250 gram un
2 adet yumurta
2 çorba  Kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz ve ılık su

İç dolgu  
30 gram tereyağı
150 gram iç karides
20 gr ince kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarımsak
30 gram rendelenmiş parmesan peyniri
Yeterince tuz, Karabiber


Yapılışı
Makine kazanında veya bir tencerede  un, yumurta ,zeytinyağı  ve  tuzu yoğurup homojen bir kıvam elde edin ve 20 dakika hamuru dinlendirin

İç dolgu için
Bir tavada tereyağında  çok ince doğranmış soğan , sarımsakı  soteleyin ve karidesleri ilave edin ve 10- 15 dakika  iyi pişirin.tuz karabiberi ekleyin.


Makarna hamurunu çok ince açıp 10 cm’lik kare veya bir fincan ile yuvarlak kesin.karelerin veya yuvarlakların  üzerine iç dolgudan paylaştırın. Hamuru çapraz olarak kapatıp geniş olan kenarın uçlarını tortelloni şekli vermek için birleştirin. Kaynayan tuzlu suda tortelloni’leri  6-7 dakika haşlayıp süzün. İsteğe göre çeşitli soslarla rende parmesanla  servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder