1.JÜLYEN (kibrit çöpü): Bıçak sırtı kalınlığında yaklaşık 3-4 cm
uzunluğunda ince çubuklar halinde doğrama şeklidir. Hepsi eşit kalınlıkta
doğranmalıdır. Her çeşit sebze bu şekilde doğranabilir.
2.
BRUNOAZ (toplu iğne başı): En küçük doğrama şeklidir. Bütün parçaların aynı
büyüklükte olmasına dikkat edilmelidir. Bunu sağlamak için sebzeler önce jülyen
doğranır daha sonra burnoaz şekline getirilir.
3.
PEYZAN(küp küp): Bu doğrama şekli tavla zarı biçiminde düzgün küpler
halinde doğrama usulüdür.
4.
BATONET (parmak şeklinde): Dikdörtgen prizma şeklinde doğrama usulüdür. Havuç,
patates, kereviz gibi sebzelerden yapılan doğrama usulüdür.
5. VİŞİ
(halka): Bıçak sırtı kalınlığında halkalar şeklinde doğrama usulüdür.
6. MİRPUA
(iri parçalar halinde doğrama): Doğranan parçalar aynı büyüklükte olmalı ve
ortalama 4 adet doğranmış bir sebze bir kaşığa sığmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder