ÜÇ MANTARLI RISOTTO (2 kişilik)
Malzemeler:
3 mantarlı karışım
30 -ml zeytinyağ
100 gr – kıyılmış istiridye mantarı
100 gr – kıyılmış kestane mantarı
100 gr – kıyılmış shiitake mantarı
120 gr - carnaroli veya arborio pirinci
20 gr - tereyağ
30 ml - zeytinyağ
40 gr – ince kıyılmış soğan
40 ml -beyaz arap
yeterince tavuk veya et suyu
50 gr -parmesan
20 gr -taze kekik
yeterince tuz&karabiber
Hazırlanışı:
3 mantar karışımı: Zeytinyağında mantarları pempeleşinceye kadar pişirin ve tuz , karabiberini ekleyip kenara soğumaya alın.
Risotto: Zeytinyağında soğanları pembeleştirin.Risotto pirincini ekleyip kavurun.Beyaz şarabı ilave edip şarap tamamen uçuncaya kadar pişirin.Şarap uçunca kenarda kaynayan tavuk suyundan yavaş yavaş eklemeye başlayın.Pirinç suyu çektikçe biraz daha tavuk suyu ekleyin.En son risottonuza parmesan peyniri,3 mantar karışımı,taze kekik,tuz,karabiber ve tereyağ ekleyip karıştırın.Servise hazır.Dilediğiniz takdirde balsamik çektirmesi sos ile servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder