TARİFLER

11/20/2013

ÜÇ MANTARLI RISOTTO


ÜÇ  MANTARLI RISOTTO (2 kişilik)


Malzemeler:
 

3 mantarlı karışım
30 -ml zeytinyağ
100 gr – kıyılmış istiridye  mantarı
100 gr – kıyılmış kestane  mantarı
100 gr – kıyılmış shiitake mantarı
120 gr - carnaroli veya arborio pirinci
20 gr - tereyağ
30 ml - zeytinyağ
40 gr – ince kıyılmış soğan
40 ml -beyaz arap
yeterince tavuk veya et suyu
50 gr -parmesan
20 gr -taze kekik 
yeterince tuz&karabiber

Hazırlanışı:

3 mantar karışımı: Zeytinyağında  mantarları pempeleşinceye kadar pişirin ve tuz ,  karabiberini ekleyip kenara soğumaya alın.

Risotto: Zeytinyağında soğanları pembeleştirin.Risotto pirincini ekleyip kavurun.Beyaz şarabı ilave edip şarap tamamen uçuncaya kadar pişirin.Şarap uçunca kenarda kaynayan tavuk suyundan yavaş yavaş eklemeye başlayın.Pirinç suyu çektikçe biraz daha tavuk suyu ekleyin.En son risottonuza parmesan peyniri,3 mantar karışımı,taze kekik,tuz,karabiber ve tereyağ ekleyip karıştırın.Servise hazır.Dilediğiniz takdirde balsamik çektirmesi sos ile servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder