AHTOPOT SAGANAKİ
MALZEMELER
150.gr pişmiş ahtopot kolları
1.adet ince kıyılmış ufak kuru soğan
1.adet küp kıyılmış kırmızı paprika biber
2.diş dövülmüş sarımsak
1.adet küp kıyılmış yeşil paprika biber
2.adet kıyılmış orta boy domates
2.çorba kaşığı zeytinyağı
1.çorba kaşığı rakı
50.gr küp doğranmış keçi peyniri
3.çorba kaşığı domates suyu
Yeterince tuz karabiber
YAPILIŞI
Bir tavada zeytinyağında soğan , yeşil – kırmızı paprikaları
ve sarımsağı az kavurun.
Domatesleri ilave edin ve biraz soteleyin ,doğranmış ahtopot
kollarını içine ekleyin.
Domates suyunu katın ve biraz kaynatın.yeterince tuzu , karabiberi
ilave edin.
Rakıyı üzerine dökün ve bir çukur tabak veya güveç kasesine boşaltın.
Üzerine küp keçi peynirlerini ilave edip fırında veya
salamandırada eritin.
Sıcak sıcak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder