TARİFLER

11/10/2013

Ahtapot Saganaki

AHTOPOT SAGANAKİ




MALZEMELER

150.gr pişmiş ahtopot kolları
1.adet ince kıyılmış ufak kuru soğan
1.adet küp kıyılmış kırmızı paprika biber
2.diş dövülmüş sarımsak
1.adet küp kıyılmış yeşil paprika biber
2.adet kıyılmış orta boy domates
2.çorba kaşığı zeytinyağı
1.çorba kaşığı rakı
50.gr küp doğranmış keçi peyniri
3.çorba kaşığı domates suyu
Yeterince tuz karabiber

YAPILIŞI

Bir tavada zeytinyağında soğan , yeşil – kırmızı paprikaları ve sarımsağı az kavurun.
Domatesleri ilave edin ve biraz soteleyin ,doğranmış ahtopot kollarını içine ekleyin.
Domates suyunu katın ve biraz kaynatın.yeterince tuzu  , karabiberi  ilave edin.
Rakıyı üzerine dökün ve bir çukur tabak  veya güveç kasesine boşaltın.
Üzerine küp keçi peynirlerini ilave edip fırında veya salamandırada eritin.

Sıcak sıcak servis yapınız.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder