3 -adet yumurta
115-g un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
140-ml süt
Bir fiske tuz
2- tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı;
Yumurtaların sarısını bir çırpma kabına akını başka bir çırpma kabına
ayırın
Yumurta sarılarının olduğu kaba tuz ,süt , kabartma tozu ve unu ekleyin ve
pürüzsüz oluncaya kadar çırpın, yaklaşık 1 dk.
Akların olduğu kaba iki kaşık toz şekeri ekleyin ve mikserle hızlı çırpmaya başlayın
Yumurta akını köpürüp katılaşana
kadar ritmik bir şekilde çırpmaya devam edin
Yumurta aklarını unlu karışıma dikkatli bir şekilde bir spatulayla savurma şeklinde karıştırarak ekleyin, çok fazla karıştırmayın, mümkün olduğunca geniş
hareketlerle savurun spatulayı kullanın.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder