TARİFLER

11/14/2013

Fransız style soğan çorbası

Fransız style soğan çorbası

Malzemeler:

* 100 gr tereyağı
 
* 4 adet soğan, piyazlık doğranmış
* 2 diş sarımsak doğranmış
* 2 adet defne yaprağı
* Tuz-karabiber
* 1 bardak beyaz şarap
* 3 yemek kaşığı un
 
* 1,5-2 litre et suyu
* 4-5 dilim baget ekmek
* 200 gr Gruyere veya Emmental peyniri

Tereyağını büyük boy bir tencerede iyice eritin. Soğanları, sarımsakları, tereyağında orta ateşte yavaşça karıştırmaya başlayın. 25-30 dakika kadar kısık ateşte soğanlarınız iyice karamelize olana kadar yanmamasına dikkat ederek karıştırmaya devam edin. Arzu ederseniz bir yağlı kağıdı tencerenizin genişliği kadar bir daireye kesin, iyi ıslatıp, soğanlarınızın üzerine kapatın ve arada sırada karıştırarak bu işlemin aynısını yapın, bu soğanlarınızın terlemesine yardımcı olacaktır. Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra orta-yüksek ateşte 4-5 dakika karıştırmaya devam ederek soğanlarınızın biraz renklenmesine izin verin. Şarabı ekleyin, yüksek ateşte, şarap uçana ve soğanlar kuruyana kadar kaynatın. Kekik ve defne yapraklarını bir tülbent içinde tencerenize ilave edin. Tencerenizdeki soğanları unu ekleyip 5 dakika karıştırın. Un hafifçe kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin ve kaynamaya alın. Yaklaşık 25-30 dakika çorbanızı kaynattıktan sonra, kaselere doldurun, üzerlerine birer dilim ekmek ve peyniri koyup salamandırada peynirler eriyene ve renklenene kadar pişirin. Sıcak olduğunu misafirlerinize veya kendinize hatırlatıp, afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder