Kemik suyu stock
Malzemeler (5-6 litre için)
5 kg sığır kemiği
75 gr marğarin yağ
8 litre su
100 gr havuç
100.gr kabak
100.gr kuru soğan
50.gr kereviz
20.gr sarımsak
2 adet defneyaprağı
100 cc şarap
10 adet tane karabiber
Yeterince tuz
Sığır kemiklerini parçalara bölünüz.
Et testeresi kullanabilirsiniz.
Kirli ise blanching yapınız.
Et artıkları varsa kullanınız.
Fırında Kemik ve etleri kızartınız
Sebzeleri ekleyiniz.
Etleri ve sebzeleri kavurunuz.
Baharatları bir tülbente koyup ekleyin
Şarap ile özleştiriniz. Şarap kullanımı isteğe bağlıdır.
Sıcak su ekleyerek kaynatınız.
Ara sıra karıştırınız.
Tuzunu ekleyiniz.
Kaynamaya kısık ateşte devam ediniz.
Köpüğünü alınız
3-4 saat kaynatınız
Süzünüz ve küçük kaplarda difrizde saklayınız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder