MALZEMELER
150.gr ayıklanmış kalamar
1. çay kaşığı tuz
1. çay kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı toz soda
½ limon suyu
½ şişe içme soda
1. çorba kaşığı normal un
1. çorba kaşığı mısır unu
2. su bardağı çiçek yağı
YAPILIŞI
Kalamarları bir parmak genişliğinde doğrayın.
Bir kabın içinde tuz
, şeker , toz soda ile yoğurun.
Limon suyunu ilave edin ve biraz daha yoğurun.
Şişe soda ilave edin ve en az bir saat bekletin.
Bir tencerede çiçek yağını kızdırın.
Mısır unu ile normal unu karıştırın.
Kalamarları karışık una bol bulayın ve kızgın yağın içine
atın.
Kalamarları iki üç dakilka hiç karıştırmayın.
Renkleri sarı olunca az karıştırın
Tam kızarmaya başlayınca bir kağıt havlu veya süzgeçe
çıkarın
Sıcak sıcak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder