Dana Rosto Tarifi
Malzemeleri:
2-kg dana nuar eti
20-ml çiçek yağı
1-adet kıyılmış havuç
1-adet kıyılmış kuru
soğan
3-adet doğranmış domates
2 diş kıyılmış sarımsak
3-tane defne
yaprağı
1-adet kıyılmış ufak
kabak
1-dalkıyılmış kereviz
5-6 tane karabiber
30-gr kadar domates salça
300-ml et suyu
Bir tutam kimyon
Yeterince tuz
Yapılışı
Varsa ızgarada , yoksa
çiçek yağını bir tencereye koyarak kızdırın.
Daha sonra rostoyu kızgın yağda her tarafı pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar mühürleyin. Nuar kızarınca havuç, soğan, sarımsak,kereviz , kabak , defne yaprağı , kimyon , tuzu ve karabiberleri ilave edin.Sebzeler ölene kadar yaklaşık olarak 10 dakika kavurun.salçayı ilave edin ve biraz kavurun.Soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri ilave ederek karıştırın. Domates iyice eriyene kadar pişmeye bırakın.Domatesler eridikten sonra sıcak et suynu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Et yumuşak bir hal alana kadar 2 saat kadar hafif ateşte pişirin.pişince sosun içinden çıkarıp eti dilimleyin.etleri tabaklara alın.Tenceredeki etin suyunu sebzeleriyle birlikte blenderde çırpın koyu bir sos kıvamı alsın.
Daha sonra rostoyu kızgın yağda her tarafı pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar mühürleyin. Nuar kızarınca havuç, soğan, sarımsak,kereviz , kabak , defne yaprağı , kimyon , tuzu ve karabiberleri ilave edin.Sebzeler ölene kadar yaklaşık olarak 10 dakika kavurun.salçayı ilave edin ve biraz kavurun.Soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri ilave ederek karıştırın. Domates iyice eriyene kadar pişmeye bırakın.Domatesler eridikten sonra sıcak et suynu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Et yumuşak bir hal alana kadar 2 saat kadar hafif ateşte pişirin.pişince sosun içinden çıkarıp eti dilimleyin.etleri tabaklara alın.Tenceredeki etin suyunu sebzeleriyle birlikte blenderde çırpın koyu bir sos kıvamı alsın.
Sosu etlerin
üzerine dökün ve yanında patates püresi ile sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder