TARİFLER

11/22/2013

Dana Rosto Tarifi


Dana Rosto Tarifi  




Malzemeleri:

2-kg dana nuar eti
20-ml çiçek yağı
1-adet kıyılmış  havuç
1-adet kıyılmış kuru soğan
3-adet  doğranmış domates
2  diş kıyılmış sarımsak
3-tane defne yaprağı
1-adet kıyılmış ufak kabak
1-dalkıyılmış  kereviz
5-6  tane karabiber
30-gr  kadar domates salça
300-ml et suyu
Bir tutam kimyon
Yeterince tuz

Yapılışı

Varsa ızgarada , yoksa çiçek yağını bir tencereye koyarak kızdırın.
Daha sonra rostoyu kızgın yağda her tarafı pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar mühürleyin. Nuar kızarınca  havuç, soğan, sarımsak,kereviz , kabak , defne yaprağı , kimyon , tuzu  ve karabiberleri  ilave edin.Sebzeler ölene kadar yaklaşık olarak 10 dakika kavurun.salçayı ilave edin ve biraz kavurun.Soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesleri ilave ederek karıştırın. Domates iyice eriyene kadar pişmeye bırakın.Domatesler eridikten sonra sıcak et suynu  ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Et yumuşak bir hal alana kadar 2  saat kadar hafif ateşte pişirin.pişince sosun içinden çıkarıp eti dilimleyin.etleri tabaklara  alın.Tenceredeki etin suyunu sebzeleriyle birlikte blenderde çırpın  koyu bir sos kıvamı alsın.
Sosu etlerin üzerine dökün ve yanında patates püresi ile sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder