Kestane çorbası
Malzemeler
1- kğ kestane
50- gr tereyağı
1- çorba kaşığı un
20- ml beyaz şarap
Bir tutam tarçın
Bir tutam yeni bahar
Bir dal biberiye
1- litre tavuk
suyu
50- gr krema
Yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı
Kestanelerin sırtına bıçakla çarpı işareti yapın ve suyun içinde 20 dakika bekletin sonra
suyun içinden çıkarıp 200 derece fırında
veya ızgarada iki tarafını cevirip pişirin ve ayıklayın.Bir tencereye
tereyağını koyup eritip unu kavurun.önce beyaz şarapı sonra Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve çırpın çorba kıvamına getirin.
Tuz ,karabiber , biberiye ,tarçın ve yeni baharı
ekleyip biraz kaynatınız.
Bir tel süzgeç ile süzün ve tekrar tencereye koyun ve
kremayı ekleyin , çorbanız kahve renginde olsun ve bir dakika kadar çok az
kaynatın. ayıkladığınız kestaneleri ince ince kıyın ve çorbanın içine ilave
ediniz. Yanında ince tost melba ile servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder