TARİFLER

11/30/2013

Kestane çorbası

Kestane çorbası

Malzemeler

1- kğ  kestane
50- gr tereyağı
1- çorba kaşığı un
20- ml beyaz şarap
Bir tutam tarçın
Bir tutam yeni bahar
Bir dal biberiye
1- litre  tavuk suyu
50- gr krema
Yeterince tuz ve karabiber

Yapılışı

Kestanelerin sırtına bıçakla çarpı işareti  yapın ve suyun içinde 20 dakika bekletin sonra suyun içinden çıkarıp  200 derece fırında veya ızgarada iki tarafını cevirip pişirin ve ayıklayın.Bir tencereye tereyağını koyup eritip unu kavurun.önce beyaz şarapı sonra Sıcak tavuk suyunu  ilave edin ve çırpın çorba kıvamına getirin.
Tuz ,karabiber , biberiye ,tarçın ve yeni baharı ekleyip biraz kaynatınız.
Bir tel süzgeç ile süzün ve tekrar tencereye koyun ve kremayı ekleyin , çorbanız kahve renginde olsun ve bir dakika kadar çok az kaynatın. ayıkladığınız kestaneleri ince ince kıyın ve çorbanın içine ilave ediniz. Yanında ince tost melba ile servis yapabilirsiniz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder