TARİFLER

11/15/2013

Portakallı Ördek 
MALZEMELER                                                   

2 kg ağırlığında bir ördek
2 adet portakal 
2 çorba kaşığı margarin                            
4 adet küp kesme şeker                

2 adet rox veya 1 çorba kaşığı un 
1 çorba kaşığı portakal likörü
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kuru soğan
1 adet küçük kabak
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı şarap


HAZIRLANIŞI
Margarini bir tencereye koyup kızdırın. İçine temizlenmiş tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun. Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek
mühürleyin,sonra tüm sebzeleri tencereye ilave edin10-15 dakika daha soteleyin.
Ağır ateşte  kadar 45 dakika kadar pişirin
      Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın. Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri tavada ateşte karamelize  bir renk alıncaya kadar eritin. Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve sosunun koyulaşması için rox veya un ile velute yapın illave edin, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu ilave edin.
Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, üzerine tenceredeki sosu dökün ve portakala dilimlerini ve portakal kabuklarını üzerine koyup sıcak servis edin. Yanına patates püre veya pilav ile servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder