TARİFLER

11/10/2013

Beef stroganoff


Beef stroganoff

Malzemeler
150.gr  bonfile julyen doğranmış
50.gr vıchy kıyılmış mantar
Yeterince  tuz ve karabiber
20 g brunoaz doğranmış soğan
10 ml sek beyaz şarap
100 ml demi glas sos
50 ml çiğ krema
3 damla limon suyu
1 çay kaşığı brunoaz kıyılmış maydanoz
25 g tereyağı yağı


Yapılışı
Bonfile parçalarını julyen 1x5 cm lik şeritler halinde doğranır.
Yağ derin bir tavada eritilir, etler ilave edilerek tuzlanır ve biberlenir.
Etler çabucak kabuk bağlamaları için harlı ateşte 2-3 dakika sote yapılır.
Bu süre sonunda etlerin dışı kahverengi kalmalı fakat içleri oldukça çiğ
kalmalıdır.
Etler bir çin külahına aktarılarak pişirme yağları temiz bir tencereye
süzülür.
Arpacık soğanları ilave edilerek tencerenin üstüne bir kapak kapatılır.
Mantarlar eklenir
Kısık ateşte soğanlar ve mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tencerede kalan yağ varsa süzülerek atılıp, etler tencereye aktarılır.
Şarap eklenerek kısık ateşte üçte biri kalıncaya kadar çektirilir.
Demi glas sos eklenir biraz kaynatılır.
Krema ilave edildikten sonra limon suyu de eklendikten sonra tencere ateşten alınır.
Tuzu ve biberi kontrol edilir.

Böf stragonof’un üzerine ince kıyılmış kornişon turşu serperek yanında klasik
garniture olan kibrit patates ve pilav ile servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder