TARİFLER

11/29/2013

Rösti patates

Rösti patates






Malzemeler

1- Adet patates
20- ml çiçek yağı
Yeterince tuz ve karabiber

Yapılışı

Patatesi kalın bir rende ile rendeleyin ve bir defa yıkayın.
Rendelenmiş patatesin  nişastaları çıkmasın çok yıkamayın.Elinizle sıkıca sıkarak suyunu iyi çıkarınız hiç suyu kalmasın. bir kabın içine alın ve tuz ,  karabiberi  ekleyip karıştırın.Bir teflon tavada çiçek yağını ısıtın içine patates rendelerini ekleyin.Bir , iki defa karıştırın  ve sonra spatula ile düzeltiniz.Her tarafı aynı kalınlıkta olsun.Sonra iki tarafını cevirip  orta  ateşte pişirip kızartınız.sıcak olarak servis ediniz.İsterseniz pişirirken içine kolay erimeyen
Peynir çeşitlerinden ilave edip peynirli veya ( havuç / ıspanak / mantar / ) gibi sebzeli de
Yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder