Malzemeler
1- Adet patates
20- ml çiçek yağı
Yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı
Patatesi kalın bir rende ile rendeleyin ve bir defa yıkayın.
Rendelenmiş patatesin nişastaları çıkmasın çok yıkamayın.Elinizle
sıkıca sıkarak suyunu iyi çıkarınız hiç suyu kalmasın. bir kabın içine alın ve
tuz , karabiberi ekleyip karıştırın.Bir teflon tavada çiçek
yağını ısıtın içine patates rendelerini ekleyin.Bir , iki defa karıştırın ve sonra spatula ile düzeltiniz.Her tarafı
aynı kalınlıkta olsun.Sonra iki tarafını cevirip orta ateşte pişirip kızartınız.sıcak olarak servis
ediniz.İsterseniz pişirirken içine kolay erimeyen
Peynir çeşitlerinden ilave edip peynirli veya ( havuç /
ıspanak / mantar / ) gibi sebzeli de
Yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder